عوامل کاهش شتاب خودرو

دلایل کاهش شتاب خودرو یعنی دلایلی که به دلیل استفاده نامناسب از خودرو و یا عدم نگهداری صحیح آن، باعث کم جان شدن موتور می شود و شتابگیری خودرو را کند و ضعیف می کند. داشتن یک خودروی پرشتاب و سرحال، هر راننده ای را سر ذوق می آورد و اگر دقت کافی در رانندگی و استفاده از ماشین خود به خرج دهیم و کمی ظرافت داشته باشیم، قطعا می توانیم مانع ایجاد این دلایل کاهش شتاب خودرو شویم.

با ما در “کلینیک تخصصی کریمی تیونینگ” بهترین و مجهزترین مرکز ریمپ ایسیو، تیونینگ و برق خودرو در کرج و استان البرز – همراه باشید تا شما را با دلایل کاهش شتاب خودرو بیشتر آشنا کنیم:

 

شتاب خودرو

زمانی که به معرفی یک خودرو می پردازیم، بیان میزان شتاب آن نیز یکی از پارامترهایی است که نشان می دهد آن خودرو دارای موتور قدرتمندی است و از طرفی، پرشتاب بودن خودرو را دلیلی بر سالم و سرحال بودن قطعات مختلف آن برمی شمریم. بنابراین کاهش شتاب خودرو، اتفاقی است که بعدا در اثر استفاده نادرست از خودرو و یا عدم توجه به تعمیر و تعویض به موقوع قطعات آن ایجاد می شود.

پرشتاب بودن خودرو و شتابگیری سریع و پرقدرت آن، یعنی خودرو سالم و موتور آن قدرتمند است. پس بیایید بررسی کنیم و ببینیم که چه عواملی باعث کاهش شتاب خودرو می شوند؟ پیشگیری از ایجاد این عوامل، باعث می شود خودرو با مشکلات شتابگیری درگیر نشود و از طرفی، هزینه های اضافی مربوط به تعمیر و تعویض قطعات نیز پیش نیاید.

 

دلایل کاهش شتاب خودرو

1. فیلتر هوای کثیف و مسدود

 

فیلتر هوا و تاثیر در کاهش شتاب خودرو

بر سر راه هوای ورودی به موتور، یک فیلتر هوا وجود دارد که تمام آلودگی ها و ذرات گرد و غبار و… را جذب می کند تا هوای خالص و بدون آلاینده وارد موتور شود و احتراق سوخت در موتور، با حداکثر قدرت اتفاق بیفتد. بنابراین با گذشت مدت زمانی از کارکرد فیلتر هوا، مجراهای آن دچار انسداد می شوند و هوایی که از آن می تواند عبور کند، بسیار کم و بی کیفیت می شود.

با تمیز کردن فیلتر هوا در فواصل زمانی مشخص و تعویض فیلتر هوای نامناسب و از کار افتاده، می توان جلوی کاهش شتاب خودرو را گرفت.

 

2. اشکال در مسیر خروجی دود موتور – اگزوز

همان قدر که رسیدن هوا به موتور اهمیت دارد، دور شدن دود ناشی از احتراق نیز دارای اهمیت می باشد. بنابراین هر گونه مشکل و اختلالی مانند شکستگی، زنگ زدگی، خوردگی و خراشیدگی در سر راه مسیر خروجی اگزوز و کاتالیست خودرو، می تواند موتور را اصطلاحا خفه کند و باعث کاهش شتاب خودرو شود.

 

3. گرفتگی سوزن انژکتور و کاهش شتاب خودرو

سوزن های انژکتور که نقش پاشش سوخت را در فرایند احتراق بر عهده دارند، اگر دچار گرفتگی شوند و میزان سوخت مناسبی را به محفظه احتراق تزریق نکنند، فرایند سوختن بنزین را با مشکل مواجه می کنند و باعث کاهش شتاب خودرو می شوند. این موضوع به ویژه در زمان سرعتگیری حین حرکت و همچنین در مسیرهای سربالایی که راننده پدال گاز را با نیروی بیشتری فشار می دهد، بیشتر خودش را نشان می دهد.

زیرا در این زمان ها، نیاز به سوخت رسانی بیشتری وجود دارد که سوزن های انژکتور به دلیل انسداد و آلودگی، نمی توانند این وظیفه را به درستی انجام دهند.

 

4. کم قدرت شدن شمع خودرو و وایر شمع

شمع خودرو

تا اینجا چندین عامل مهم در احتراق بنزین و ایجاد نیرو برای حرکت و شتاب گیری خودرو را بررسی کردیم. یکی دیگر از عوامل مهم، سیستم جرقه زنی خودرو است که قطعات مهم آن، شمع و وایر شمع هستند. خوردگی و کثیف شدن شمع و همچنین مدت زمان استفاده از آن _ یعنی نو یا کهنه بودن شمع – نیز می تواند در قدرت جرقه ای که برای احتراق زده می شود تاثیرگذار باشد و باعث کاهش شتاب خودرو شود.

 

5. خرابی پمپ بنزین

پمپ بنزین وظیفه سوخت رسانی را بر عهده دارد و این کار را از درون باک خودرو تا موتور با پمپاژ سوخت انجام می هد. اگر مشکلی در پمپ بنزین ایجاد شود و قدرت آن برای پمپاژ کاهش یابد، سوخت رسانی نیز مختل می شود و میزان سوخت کافی به موتور نمی رسد و در نتیجه باعث کاهش شتاب خودرو می شود.

 

6. فرسودگی رینگ و پیستون

از دیگر مشکلاتی که منجر به کاهش شتاب خودرو می شود، فرسودگی رینگ و پیستون است. این امر سبب آلودگی محفظه احتراق و در نتیجه، باعث اختلال در فرآیند احتراق می گردد.

 

7. نقص در استپر خودرو

استپر موتور و تاثیر آن در کاهش شتاب خودرو

 

استپر خودرو، وظیفه تنظیم هوای مصرفی سیلندرها را بر عهده دارد و با خراب شدن آن، هوای کافی به سیلندرها نمی رسد و فرایند احتراق با مشکل روبرو می شود. بنابراین هر گونه نقص در استپر موتور هم می تواند باعث کاهش شتباب خودرو شود.

 

8. شل شدن سیم گاز

سیم گاز، رابط بین دریچه هوای موتور و پدال گاز است. اگر این سیم شل شود، با فشار دادن پدال گاز، اتفاق زیادی در سرعت خودرو ایجاد نمی شود و در نتیجه باعث کاهش شتاب خودرو می گردد.

 

9. نقص در سنسور اکسیژن و کاهش شتاب خودرو

سنسور اکسیژن، میزان اکسیژن موجود در گازهای خروجی از موتور خودرو را اندازه گیری می کند. این سنجش کمک می کند تا نسبت هوا به سوخت توسط کامپیوتر خودرو – ایسیو- به خوبی تعیین گردد و عملکرد موتور بهتر و دقیق تر شود. هر گونه نقص و خرابی در سنسور اکسیژن، عملکرد آن را مختل و در نتیجه فرایند احتراق سوخت و قدرت موتور را با اختلال مواجه می کند و در نتیجه می تواند باعث کاهش شتاب خودرو نیز بشود.

 

10. روغن موتور نامناسب

روغن موتور مناسب هر فصل

روغن موتور باعث بالا رفتن راندمان موتور و روان کار کردن قطعات مختلف آن می شود و در صورتی که از نوع نامرمغوب باشد، می تواند باعث بالا رفتن دمای سیلندرها شود و احتراق سوخت را مختل نماید. بنابراین این موضوع علاوه بر کاهش شتاب خودرو، می تواند مشکلات و خرابی های زیادی را نیز ایجاد کند.

 

11. نصب نادرست تسمه تایم

نصب نادرست و خارج شدن تسمه تایم از جای درست و حالت تنظیم اصلی آن نیز می تواند موتور را با کاهش شدید قدرت روبرو کند. بنابراین جاگذاری صحیح تسمه تایم توسط یک فرد متخصص، از نکات مهمی است که باید رعایت کنید تا خودرو، موتور و قطعات آن با مشکل مواجه نشوند.

 

12. لاستیک و رینگ بزرگ تر و پهن تر

لاستیک هایی با اندازه پهن تر و رینگ هایی که زیبا هستند اما هیچ تناسبی با خودرو ندارند هم می توانند باعث کاهش شتاب خودرو شوند. زیرا پهن تر شدن لاستیک یعنی اصطکاک بیشتر با زمین و فشار بیشتر روی موتور و در نتیجه، کاهش شتاب خودرو که توصیه می کنیم حتما این عوامل کوچک را مهم تلقی کنید.

 

13. سوخت نامناسب

اشتباهات رایج در بنزین زدن

یکی دیگر از عوامل کاهش شتاب خودرو، سوخت نامناسب و بی کیفیت است.که علاوه بر کاهش شتاب خودرو، می تواند باعث ایجاد ناک موتور و بروز خرابی های متعدد در قطعات موتور شود.

 

14. حمل بار زیاد و سنگین

هر خودرویی ظرفیت کشیدن میزان معینی بار دارد، چه این بار به صورت تعداد سرنشینان باشد و چه به صورت اجسامی که درون آن قرار می گیرند. بنابراین زمانی که بیش از ظرفیت مجاز بار حمل کنید، با کاهش شتاب خودرو نیز مواجه می شود.

 

15. مشکلات نرم افزاری و اختلال در تنظیمات ایسیو

هر خودرویی دارای ایسیو (کامپیوتر خودرو) است که وظیفه هماهنگی تمام قطعات را بر عهده دارد. بروز هر گونه اختلال در تنظیمات ایسیو و همچنین آپدیت نشدن برنامه آن می تواند مشکلات فراوانی از جمله کاهش شتاب خودرو را در پی داشته باشد.

یک نکته بسیار مهم:

آپدیت برنامه ایسیو و اقدام به ریمپ ایسیو، نه تنها از مشکلاتی که در خصوص خود ایسیو ممکن است به وجود بیاید جلوگیری می کند، بلکه باعث افزایش کیفیت کارکرد موتور نیز می شود و مشکلات فراوانی که ممکن است برای خودرو ایجاد شود را نیز برطرف می کند. از جمله مزایای ریمپ ایسیو:

  • افزایش توان و گشتاور خودرو
  • افزایش سرعت و شتاب اولیه خودرو
  • بهبود شتابگیری کلی خودرو
  • رفع کپ اولیه و تاخیر پدال گاز
  • کاهش مصرف سوخت
  • حذف سنسور اول و دوم اکسیژن بدون تغییر در مصرف سوخت خودرو
  • رفع خطای فرسودگی کاتالیست
  • برطرف کردن صدای ناک و هماهنگ کردن موتور با بنزین کیفیت پایین و موجود در جایگاه های سوخت ایران
  • اصلاح دمای فن موتور
  • کمک به کاهش خرابی های قطعات مختلف موتور
  • بهبود وضعیت گیربکس و عملکرد آن

ریمپ و برق خودرو کریمی تیونینگ

کلینیک تخصصی ریمپ و برق خودروی رسول کریمی – بهترین مرکز ریمپ و برق خودرو در کرج

کریمی تیونینگ، با سال ها تجربه و انجام بیش از 15 هزار مورد ریمپ ایسیو و خدمات برق خودرو به صورت تخصصی برای خودروهای داخلی و خارجی، آماده ارائه خدمات به مشتریان و مراجعه کنندگان عزیز است. مسیرهای ارتباطی شما با بهترین مرکز ریمپ در کرج و استان البرز (کریمی تیونینگ) و همچنین دریافت قیمت ریمپ در کرج بر اساس نوع خودرو:

 اطلاعات تماس با “کلینیک تخصصی کریمی تیونینگ” 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *